10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası #10: Yunanistan



"İlk hedef gruptan çıkmak. Ben küçük adımlara inanırım, önce ilk 16 sonra da devamı. Umarım bu zor zamanlarda Yunan halkını gülümsetebiliriz. 2008'de eve erken dönmüştük, şimdiyse ilerlemeliyiz."
Otto Rehhagel

Nam-ı diğer Kral Otto. 2001'de mavi-beyazlıların başına geçen Alman Hoca, 2004 Avrupa Şampiyonluğu apoletiyle, oynattığı futbolla olmasa da başarı adına ülke futbolunda bir devrim yaptı. Oynadığı katı defans anlayışı yüzünden futbolseverlerin hiçbir zaman zevkle izlemediği Yunanistan, takım yaş ortalamasını biraz düşürmüş. Defansta Liverpoollu Kyrgiakos, ortasahada takım kaptanı ve ülke efsanelerinden biri diyebileceğimiz Karagounis, forvette ise 2004'teki golleriyle hatırladığımız Charisteas takımın tecrübeli isimlerinden.

İlk 11 olmasa bile alacağı sürelerde kendini göstermeye çalışacak olan Sotiris Ninis benim de merak ettiğim hücum oyuncularından biri. Defansif bir oyuncu olan Vasileios Torosidis ise birçok mevkide oynayabiliyor ve bu özelliğiyle kendine yer bulacaktır. Almanya'da başarılı sezonlar geçiren Gekas, Celticli Samaras ve Ukrayna'yla oynanan play-off maçlarında 180 dakikanın tek golünü atan Salpingidis gol yollarında etkili olabilecek silahlar.

Takımın önemli artılarından biri şüphesiz duran toplar. Boy ortalaması hayli uzun olan Yunanistan bunu gol olarak lehine çevirebilirse rakipleri için ciddi tehlike olabilir. Takımın sahaya dizilişi konusunda artık pek kullanılmayan 3lü -kenar oyuncuların da defansif oyuncular olacağını düşünürsek 5li- defans anlayaşını tercih ederlerse Rehhagel'in bir bildiği vardır diyeceğim.

Football Fans Know Better


Neredeler?

Yunanistan dünya sıralamasında 13. sırada bulunuyor.

Yol Haritası

Grupta oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet gören Yunanistan 20 gol atıp 10 gol yedi. Yenilen gol sayısı ve İsviçre gibi ortalama bir Avrupa takımı karşısında 2 maçta da alınan mağlubiyetler hiç de iyi sinyaller değil. Grubu 2. sırada bitiren ülke play-offta Ukrayna'yı toplamda 1-0 la geçerek kupaya katılıyor.

CV

Bugüne kadar sadece ABD 94'e katılabilen Yunanistan o turnuvada gol atamadan ve puan alamadan evine dönmüştü.

Ne Turnuvaydı Ama!

Hatırlamak isteyecekleri bir dünya kupası hatıraları yok.

Yazarın Tahmini

Nijerya postumda da belirttiğim gibi ikincilik için Nijerya ile çekişeceklerdir. Güney Kore ile oynayacakları ilk maçı kazanırlarsa iyi bir hava yakalayabilirler. Fakat harika hücumculara sahip Arjantin ve hızlı forvetleri olan Nijerya karşısında elemelerdeki gibi bir savunma performansı sergilerlerse yine hüsrana uğrayabilirler.

Fikstür

12 Haziran 2010, 14:30 Güney Kore
17 Haziran 2010, 17:00 Nijerya
22 Haziran 2010, 21:30 Arjantin

0 yorum: