10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası #8: Nijerya


"İsteksiz olmamız için bir sebep görmüyorum. Gruptan çıkacak kaliteye sahibiz. Nijerya şaşırtıcı derecede iyi oyunculara sahip ve Afrika'da oynamak bir avantaj." Lars Lagerback

Takımın başına şubat ayının sonlarında gelen bir hoca için haziranda Dünya Kupası oynamak zor olsa gerek. Son 9 yılını İsveç Milli Takımı'nın patronluğuyla geçiren Lagerback Afrika'nın Süper Kartallarıyla yepyeni bir maceraya yelken açmış oldu.

Fifa sıralamasına göre Afrika takımları arasında en iyi üçüncü takım olan Nijerya kupaya dördüncü kez katılacak. Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda üçüncü olan takım yaş ortalamalarına baktığımızda en genç yedinci ülke konumunda. Kadrosundaki isimlerin çoğu Premier League'den. Yalnız her takımın olmazsa olmazı olan sağlam bir ön libero konusunda sıkıntı çekebilirler çünkü Chelseali John Obi Mikel sakatlık dolayısıyla turnuvayı kaçıracak olan isimler arasında yer alıyor. Bu boşluğu Dinamo Kiev'den Yussuf Ayila ile doldurmaya çalışacaklardır. Evertonlı Victor Anichebe'nin kadroya davet edilmemesi futbolseverleri şaşırtmış olabilir fakat kadrodaki forvetlere bakınca Lagerback'e hak verenler olacaktır.

Oturmuş dörtlü defans kağıt üstünde sağlam gözüküyor, üstelik beklerin de ofansif yönü kuvvetli, forvetler de hiç yabana atılacak cinsten değil fakat grupta rakipleri olarak gözüken Yunanistan'ı ekarte etmek istiyorlarsa orta sahada sağlam durmaları lazım. Afrika takımlarında klasikleşen disiplin sorunlarına disiplinli bir Avrupalı ile çözüm getirebilirlerse sürpriz yapmaya aday takımlardan biri olabilirler.

Football Fans Know Better

Neredeler?

FIFA'ya göre dünyanın en iyi 20. takımı.

Yol Haritası

Toplamda 12 maç oynayan Nijerya 9 galibiyet 3 beraberlikle namağlup olarak kupaya katılmayı başardı. 20 gol atıp 5 gol yiyen takımın en golcü isimleri Obinna ve kadroya çağrılmayan Ike Uche.

CV

1994,1998,2002 yıllarında boy gösteren yeşil-beyazlılar 1994 ve 1998'de gruptan çıkma başarısı gösterdiler. ABD 94'te ikinci turda İtalya ile eşleştiler ve Roberto Baggio Nijerya'yı evine yolladı.

Ne Turnuvaydı Ama!

ABD 94. Uzun süre önde götürdükleri maçta İtalya'ya 1 dakika daha dayanabilselerdi, ilk kez katıldıkları kupada çeyrek final oynayacaklardı.

Yazarın Tahmini

Kilit rakip Yunanistan gibi gözüküyor. Eğer Rehhagel Maradona'ya kötü bir sürpriz yapmazsa aralarındaki maçı kazanan ikinci turu görebilir. A grubundan kimin geleceği hiç belli olmadığından çeyrek final bile ütopya değil.

Fikstür

12 Haziran 2010, 17:00 Arjantin
17 Haziran 2010, 17:00 Yunanistan
22 Haziran 2010, 21:30 Güney Kore

0 yorum: