10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası #9: Güney Kore


"Dürüst olmam gerekirse rakiplerimizin arkasında kalacağız gibi gözüküyor. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, işlerini zorlaştırmak için uğraşacağız." Huh Jung-moo

Rezervuar Köpekleri yazarlarına göre grubun zayıf halkasına geldi sıra. 2002'de ev sahibi oldukları turnuvada fırtınalar estirip Asya tarihinin en başarılı derecesine ulaşarak yarı finale çıkan, turnuvayı da bize yenilerek 4. tamamlayan Güney Kore, 8 yıl öncesini mumla arıyor. 2006 Dünya kupasında 4 puanda kalarak gruptan çıkamayan takım bu turnuvadan da çok ümitli değil.

2007'den bu yana takımı çalıştıran Huh Jung-Moo'nun sistemi klasik 4-4-2. Orta sahanın göbeğini güçlü ve defansif oyunculardan kuran Moo, kanatlarda Manchester United'tan Park Ji-sung ve Bolton Wanderers'dan Lee Chung-Yong'u kullanıyor. Forvet ikilisini ulusal ligden oluşturan Kore'nin en önemli gol silahları A.S. Monaco'da top koşturan Park Chu-Young ve 82 maçta 25 golle takımın en skorer oyuncusu Lee Dong-Gook.

Dünya Kupasına gelene kadar 4 hazırlık maçı yapan Güney Koreliler ilk ikisini Ekvador ve Japonya'ya karşı 2-0'lık skorlarla kazanırlarken, sonraki ikisinde Belarus ve İspanya'ya 1-0'lık skorlarla mağlup oldular. Takımın en önemli silahı Park Ji-Sung'un yaşadığı sakatlık teknik heyeti korkutsa da, İspanya'ya karşı dinlendirilen oyuncunun ilk maça yetişeceğinin açıklanması Güney Korelilerin umutlarının devam etmesine vesile oldu. Dünya Kupasından sonra takımdan ayrılacağını açıklayan Huh Jung-Moo'nun Nijerya ve Yunanistan'ın arasından sıyrılıp ikinci tura çıkıp çıkamayacağını hep birlikte öğreneceğiz.


Neredeler?

Fifa'nın Dünya Sıralamasında gruptaki ülkelere oranla bir hayi gerideler: 47.


Yol Haritası

Düşman kardeşleri Kuzey Kore'yle aynı grupta yer aldılar. Evlerindeki maçı kazanıp dışarıda berabere kaldıkları gruptan toplamda 4 galibiyet 4 beraberlikle birinci çıktılar.

CV

En büyük kupaya tam 7 kez katıldılar. Oynadıkları 24 maçta aldıkları 4 galibiyeti de katıldıkları son iki turnuvada elde eden Güney Korelilerin dünya kupası tarihinde 7 beraberlik ve 13 mağlubiyeti var. Attıkları 22 gole karşılık kalelerinde 53 gol görmüşler.

Ne Turnuvaydı Ama!

Ev sahipleri oldukları kupada yaptıklarını bizden iyi bilen olamaz herhalde.

Yazarın Tahmini

Çok fazla şansları olduğunu düşünmemekle birlikte Arjantin'den alacakları sürpriz bir puan ve asıl rakiplerine karşı gösterecekleri performans kaderlerini çizecektir.

Fikstür

12 Haziran 2010, 20:30 vs. Yunanistan
17 Haziran 2010, 20:30 vs. Arjantin
22 Haziran 2010, 16:00 vs. Nijerya

0 yorum: