11 Mayıs 2010 Salı

EURO 2016

123 saat sonra belli olacak Süper Lig şampiyonunu saymazsak, ülke futbolunda merak edilen bir konu başlığı kalmadı. Politikanın değişen gündemiyle birlikte, Dünya Kupası arefesinde sporda da hareketlilik başlayacak. Üst üste üçüncü kez talip olarak rekor kırdığımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğine, ilk kez bu kadar yakınız belki de. Hükümetin verdiği 920 milyon euroluk teminat mektubunun yanı sıra, rakipler arasında tribün terörü ile şikeden kafasını kaldıramayan ve stad konusunda bizden dahi geride olan İtalya'nın varlığı umutlarımızı arttırıyor.

Bu süreçte 14 ve 28 Mayıs tarihleri çok önemli. Üç gün sonra uefa.com'da, aday ülkelerin hazırladıkları raporların tamamı kamuoyu ile paylaşılacak. Ardından UEFA Milli Takım Turnuvalar Komitesi, UEFA Yönetim Kurulu'na adaylıkların teknik şartlara uygunluğunu açıklayan bir sunum yapacak.

Bu aşamadan sonra, Şenes Erzik'in de üzerinde çok durduğu 28 Mayıs ve o gün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Espace Hippomene Sergi Salonu'nda yapılacak sunum bir hayli önemli. 30 dakika süresi olan üç aday ülke, bu sunuma altışar kişiyle çıkacak. İlk olarak Türkiye ardından İtalya ve en son da Fransa bir nevi "neden bu işi istiyorsunuz?" sorusuna cevap verecekler. 12:00'de bir araya gelecek olan UEFA Yönetim Kurulu üyeleri, iki turlu oylamanın ardından kararı açıklayacaklar. Aday ülkelerin, Yönetim Kurulu'nda yer alan üyelerinin katılamayacağı iki turlu oylamanın ardından, tek dileğimiz tatlı bir telaşın -artık- bizi sarması.

0 yorum: